Urządzenia i Akcesoria
Groszek ptysiowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
120 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 szczypty soli
-
80 g mąki pszennej
-
2 jajka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcje
Sód
107.4 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
883.2 kJ /
211.1 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
15.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Latte pieczarkowe
25 Min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 Min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 Std. 45 Min
Tortille
1 Std. 15 Min
Przyprawa z suszonym czosnkiem niedźwiedzim
2 Std. 10 Min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 Std. 10 Min
Grissini - paluchy chlebowe
3 Std.
Krakersy z sezamem i makiem
40 Min
Biszkopty Lady Fingers
1 Std. 5 Min
Obwarzanki wałeckie
3 Std.
Argentyńskie ciasteczka alfajores
1 Std. 10 Min
Buchty z sosem truskawkowym
1 Std. 20 Min