Urządzenia i Akcesoria
Zakwas na żur
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 72 godz. 5 min
1 słoik
Składniki
-
35 g płatków owsianych
-
35 g ziaren żyta
-
35 g mąki żytniej żurkowej (typ 720)
-
500 g wody
-
1 ząbek czosnku przekrojony wzdłuż na pół
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 ziarna ziela angielskiego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
235 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
1544.9 kJ /
369 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
82 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC II
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zakwas buraczany
168 godz. 50 min
Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie
16 godz.
Chleb żytni na zakwasie
17 godz. 25 min
Żytni zakwas chlebowy
96 godz.
Chleb pszenno-gryczany z garnka
2 godz. 30 min
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14 godz. 50 min
Chleb pszenno-żytni z kminkiem na zakwasie pieczony na liściu kapusty
18 godz. 20 min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 godz. 30 min
Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
16 godz.
Żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z suszonymi śliwkami
16 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
18 godz. 20 min
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.