
Urządzenia i Akcesoria
Zakwas na żur
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 72 godz. 5 min
1 słoik
Składniki
-
35 g płatków owsianych
-
35 g ziaren żyta
-
35 g mąki żytniej żurkowej (typ 720)
-
500 g wody
-
1 ząbek czosnku przekrojony wzdłuż na pół
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 ziarna ziela angielskiego
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
369 kcal /
1544.9 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
4.2 g
Węglowodany
82 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
235 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC II
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zakwas buraczany
168 godz. 50 min
Chleb żytni na zakwasie
17 godz. 25 min
Żytni zakwas chlebowy
96 godz.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pieczonymi ziemniakami i orzechami włoskimi
19 godz. 10 min
Chleb pszenno-żytni z kaszą gryczaną, chia i siemieniem lnianym na zakwasie
20 godz.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni z kminkiem na zakwasie pieczony na liściu kapusty
18 godz. 20 min
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18 godz. 45 min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
18 godz. 20 min
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17 godz. 20 min