
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowa choinka z białym makiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
-
mleka150 g
-
cukru50 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
jajka (plus 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania ciasta)3
-
mąki pszennej typu 450-550, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM10 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
-
soli1 szczypta
-
masy makowej z białego maku, wykonanej w TM (patrz wskazówka)500 g
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
397 kcal /
113.3 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
53 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
103 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
12 Przepisów
Polska
Polska