Drożdżowa choinka z białym makiem

Drożdżowa choinka z białym makiem

4.7 57 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków

Składniki

  • mleka
    150 g
  • cukru
    50 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    30 g
  • jajka (plus 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania ciasta)
    3
  • mąki pszennej typu 450-550, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    500 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    10 g
    20 g cukru waniliowego
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • soli
    1 szczypta
  • masy makowej z białego maku, wykonanej w TM (patrz wskazówka)
    500 g
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 397 kcal / 113.3 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 103 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...