
Wersje kompatybilne
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2-3 mm plastry
- 2 ząbki czosnku
- ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych (opcjonalnie)
- 700 g filetów z piersi kaczki, ze skórą
- 2 - 3 łyżki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku, kupnej lub wykonanej w TM (patrz wskazówki)
- 2 szczypty soli
- 1200 g wody
- 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
- 80 g sosu sojowego
- 200 g białego ryżu długoziarnistego
- 200 g kapusty pak choi, pokrojonej na kawałki
- 100 g różyczek brokułu, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 250 g grzybów, świeżych
- 2 łyżeczki oleju sezamowego (10 g)
- 3 - 4 łyżki miodu (ok. 80 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2512 kJ / 600 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6.5 g