
Urządzenia i Akcesoria
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2-3 mm plastry15 g
-
ząbki czosnku2
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych½ - 1
-
grzybów, świeżych250 g
-
pierś z kaczki, ze skórą, bez kości700 g
-
przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku kupnej lub wykonanej w TM (patrz wskazówki)2 - 3 łyżki
-
soli2 szczypty
-
wody1200 g
-
koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
sosu sojowego80 g
-
ryżu długoziarnistego200 g
-
kapusty pak choi pokrojonej na kawałki200 g
-
różyczek brokułu pokrojonych na 2 cm kawałki100 g
-
oleju sezamowego (10 g)2 łyżeczki
-
miodu (ok. 80 g)3 - 4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
530.1 kcal /
2218 kJ
Białko
44.1 g
Tłuszcz
11.1 g
Węglowodany
63.2 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
1336.8 mg