Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem

4.4 575 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje

Składniki

  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2-3 mm plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych
  • 250 g grzybów, świeżych
  • 700 g pierś z kaczki, ze skórą, bez kości
    700 g filetów z piersi kurczaka, ze skórą
  • 2 - 3 łyżki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku kupnej lub wykonanej w TM (patrz wskazówki)
  • 2 szczypty soli
  • 1200 g wody
  • 2 łyżeczki koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 80 g sosu sojowego
  • 200 g ryżu długoziarnistego
  • 200 g kapusty pak choi pokrojonej na kawałki
    200 g kapusty pekińskiej, pokrojonej na kawałki
  • 100 g różyczek brokułu pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego (10 g)
  • 3 - 4 łyżki miodu (ok. 80 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 530.1 kcal / 2218 kJ
Białko 44.1 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 63.2 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 1336.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...