Urządzenia i Akcesoria
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2-3 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych
-
250 g grzybów, świeżych
-
700 g pierś z kaczki, ze skórą, bez kości
-
2 - 3 łyżki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku kupnej lub wykonanej w TM (patrz wskazówki)
-
2 szczypty soli
-
1200 g wody
-
2 łyżeczki koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
80 g sosu sojowego
-
200 g ryżu długoziarnistego
-
200 g kapusty pak choi pokrojonej na kawałki
-
100 g różyczek brokułu pokrojonych na 2 cm kawałki
-
2 łyżeczki oleju sezamowego (10 g)
-
3 - 4 łyżki miodu (ok. 80 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
530.1 kcal /
2218 kJ
Białko
44.1 g
Tłuszcz
11.1 g
Węglowodany
63.2 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
1336.8 mg