Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
TM5 TM6

Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem

4.5 (206 ocen)

Składniki

  • 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2-3 mm plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych (opcjonalnie)
  • 700 g filetów z piersi kaczki, ze skórą
  • 2 - 3 łyżki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku, kupnej lub wykonanej w TM (patrz wskazówki)
  • 2 szczypty soli
  • 1200 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
  • 80 g sosu sojowego
  • 200 g białego ryżu długoziarnistego
  • 200 g kapusty pak choi, pokrojonej na kawałki
  • 100 g różyczek brokułu, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 250 g grzybów, świeżych
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego (10 g)
  • 3 - 4 łyżki miodu (ok. 80 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2512 kJ / 600 kcal
Białko
42 g
Węglowodany
60 g
Tłuszcz
20 g
Błonnik
6.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy