Urządzenia i Akcesoria
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2-3 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych
-
250 g grzybów, świeżych
-
700 g filetów z piersi kurczaka, ze skórą700 g pierś z kaczki, ze skórą, bez kości
-
2 - 3 łyżki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku kupnej lub wykonanej w TM (patrz wskazówki)
-
2 szczypty soli
-
1200 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)2 łyżeczki koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
80 g sosu sojowego
-
200 g ryżu długoziarnistego
-
200 g kapusty pekińskiej, pokrojonej na kawałki200 g kapusty pak choi pokrojonej na kawałki
-
100 g różyczek brokułu pokrojonych na 2 cm kawałki
-
2 łyżeczki oleju sezamowego (10 g)
-
3 - 4 łyżki miodu (ok. 80 g)
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1336.8 mg
Białko
44.1 g
Kalorie
2218 kJ /
530.1 kcal
Tłuszcz
11.1 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
63.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1h 35min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1h 20min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40min
Polędwica z tuńczyka w nori
1h
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2h 10min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1h
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4h 10min
Wołowina teriyaki z ryżem
1h 50min
Kurczak generała Tso
40min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1h 50min
Skrzydełka Buffalo
2h 10min