Wersje kompatybilne
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g ziemniaków
- 1 ząbek czosnku
- 20 g masła
- 700 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 10 g skrobi ziemniaczanej
- 500 g wody
- 1 opakowanie sera camembert (120 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 883.3 kJ / 211 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 378.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1h
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1h
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1h
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40p
Gratin z ziemniaków i selera
1h 10min
Lasagne z grzybami
2h 20min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1h
Zapiekanka z ziemniakami i makaronem
1h 30 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30p
Wytrawne racuchy z grzybami
40p
Makaron z papryką i kozim serem
20 min