Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert

4.1 540 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • ziemniaków obranych
    600 g
  • ząbek czosnku
    1
  • masła
    20 g
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki
    700 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g
  • skrobi ziemniaczanej
    10 g
  • wody
    500 g
  • sera camembert (120 g)
    1 opakowanie

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 211 kcal / 883.3 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 23.7 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 378.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...