
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
ziemniaków obranych600 g
-
ząbek czosnku1
-
masła20 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki700 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
skrobi ziemniaczanej10 g
-
wody500 g
-
sera camembert (120 g)1 opakowanie
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
211 kcal /
883.3 kJ
Białko
9.7 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
23.7 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
378.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANKI
10 Przepisów
Polska
Polska