Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
600 g ziemniaków obranych
-
1 ząbek czosnku
-
20 g masła
-
½ łyżeczki soli
-
700 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
500 g wody
-
1 opakowanie sera camembert (120 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
378.8 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
883.3 kJ /
211 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
23.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPIEKANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min
Lasagne z grzybami
2 godz. 20 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Zapiekanka z kalafiora
55 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.