
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry (2-4 szt.) (patrz wskazówka)400 - 500 g
-
papryki wędzonej, mielonej¼ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ łyżeczki
-
oregano, suszonego¼ łyżeczki
-
czosnku, granulowanego¼ łyżeczki
-
soli2 szczypty
-
pieprzu, świeżo mielonego2 szczypty
-
wody100 g
-
syropu klonowego80 g
-
suszonych płatków chili (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
liści szpinaku baby, świeżych100 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
192 kcal /
805.5 kJ
Białko
29.5 g
Tłuszcz
2.2 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
1.6 g