Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
400 - 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry (2-4 szt.) (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu, świeżo mielonego
-
100 g wody
-
80 g syropu klonowego
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
50 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
29.5 g
Kalorie
805.5 kJ /
192 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Kurczak w cieście cytrynowym
20 min
Kurczak w sosie miodowym
25 min
Marokańskie kotleciki z indyka
20 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 godz.
Szaszłyki z kurczaka, ryż z kminem rzymskim i ciepłą sałatką warzywną
2 godz.
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 godz. 15 min
Shoarma z kurczaka
1 godz. 45 min
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45 min
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
55 min
Kurczak cajun i purée z batatów
25 min