Urządzenia i Akcesoria
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
Składniki
-
4 plastry polędwicy wołowej bez ścięgien i białych błonek, o grubości 2-2,5 cm (ok. 150 g każdy)
-
100 g białego chleba tostowego, w kromkach pokrojonego w 1 cm kostkę
-
700 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
250 g mleka
-
5 łyżek masła klarowanego
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki ziaren pieprzu zielonego marynowanych
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 czubata łyżeczka skrobi kukurydzianej
-
10 g musztardy Dijon
-
10 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 godz. 25 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Sos berneński
15 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1 godz. 20 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Polędwica à la Wellington
2 godz. 10 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min