Urządzenia i Akcesoria
Makaron z krewetkami i cukinią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1200 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
200 g krewetek, gotowanych, obranych, oczyszczonych200 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego plus dodatkowe 1-2 łyżki, do skropienia krewetek
-
300 g cukinii pokrojonej w ok. 5 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
320 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego posiekanego
-
1 łyżka koperku, świeżego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
719 mg
Białko
24.5 g
Kalorie
2294.4 kJ /
548 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE MAKARONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tagliatelle z krewetkami
30 min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw
45 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 min
Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)
30 min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 godz.
Ryż z owocami morza
1 godz. 15 min
Sałatka makaronowa z krewetkami i awokado
30 min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50 min
Risotto z krewetkami
45 min