
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z krewetkami i cukinią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1200 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
200 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego plus dodatkowe 1-2 łyżki, do skropienia krewetek
-
300 g cukinii pokrojonej w ok. 5 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
320 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego posiekanego
-
1 łyżka koperku, świeżego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
548 kcal /
2294.4 kJ
Białko
24.5 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
70 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Sód
719 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE MAKARONY
11 Przepisów
Polska
Polska