
Urządzenia i Akcesoria
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
woda osolona, ilość do ugotowania makaronu
-
makaronu, suchego, typu farfalle300 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu400 g
-
skrobi kukurydzianej1 ½ łyżki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
wędzonego łososia pokrojonego na ok. 2 cm kawałki100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
410.5 kcal /
1718.7 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
43.8 g
Błonnik
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska