
Urządzenia i Akcesoria
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
woda osolona, ilość do ugotowania makaronu
-
300 g makaronu, suchego, typu farfalle
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 ½ łyżki skrobi kukurydzianej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g wędzonego łososia pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
410.5 kcal /
1718.7 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
43.8 g
Błonnik
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska