
Urządzenia i Akcesoria
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
woda osolona, ilość do ugotowania makaronu
-
makaronu, suchego, typu farfalle300 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu400 g
-
skrobi kukurydzianej1 ½ łyżki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
wędzonego łososia pokrojonego na ok. 2 cm kawałki100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
410.5 kcal /
1718.7 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
43.8 g
Błonnik
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM5, TM6)
35 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM5, TM6)
40 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min