Dip z suszonych pomidorów

Dip z suszonych pomidorów

4.8 107 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
340 g

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
    50 g
  • suszonych pomidorów, w oleju
    110 g
  • liści bazylii, świeżych
    50 g
  • orzeszków piniowych uprzednio uprażonych
    70 g
    70 g migdałów, w płatkach, uprzednio uprażonych
  • ząbków czosnku
    3 - 5
  • suszonych płatków chili
    1 - 2 szczypty
  • soli morskiej
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • oliwy z oliwek, extra virgin
    40 - 50 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 406 kcal / 1698.7 kJ
Białko 13.4 g
Tłuszcz 32.1 g
Węglowodany 22.9 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 560.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...