Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 100 g wody
- 100 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
- 2 ząbki czosnku
- ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 120 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
- ½ łyżeczki cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 5972 kJ / 1428 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 148 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czerwone pesto z suszonych pomidorów
5 Min
Sos neapolitański
1h
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 Min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 Min
Pesto z jarmużu
25min
Pesto z bazylii
10 Min
Pesto sezamowe
10 Min
Sos puttanesca
45 min
Pesto szpinakowe
10 Min
Czerwone pesto
5 Min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40 min
Pesto z rukoli
10 Min