Czerwone pesto z suszonych pomidorów

Czerwone pesto z suszonych pomidorów

4.7 158 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
310 g

Składniki

  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
    120 g
  • migdałów, blanszowanych uprażonych (patrz wskazówka)
    30 g
  • ząbki czosnku
    2
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    1 łyżka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    150 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 652.6 kcal / 2730.3 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 61 g
Węglowodany 21.9 g
Błonnik 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...