Urządzenia i Akcesoria
Placki z batatów i sos z rabarbaru
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
Placki z batatów
-
300 g batatów pokrojonych na kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli szalotki
-
100 g mąki pszennej
-
60 g płatków owsianych, górskich
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
3 jajka
-
2 łyżeczki curry, mielonego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki soli
Sos z rabarbaru
-
400 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
10 g likieru anyżowego (opcjonalnie)
-
25 g cukru
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
30 g wody
-
olej rzepakowy do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12.8 g
Kalorie
2076.8 kJ /
497 kcal
Tłuszcz
16.2 g
Błonnik
12.7 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RABARBAR
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 godz.
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Ciasto z batatów
1 godz. 50 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55 min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40 min
Bułeczki z batatów
3 godz. 20 min
Placki z dyni i kurczaka
40 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 godz. 10 min