Placki z batatów i sos z rabarbaru

Placki z batatów i sos z rabarbaru

4.4 284 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

Placki z batatów
  • batatów pokrojonych na kawałki
    300 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • cebuli szalotki
    50 g
  • mąki pszennej
    100 g
  • płatków owsianych, górskich
    60 g
  • proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki
  • jajka
    3
  • curry, mielonego
    2 łyżeczki
  • chili, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    1 ½ łyżeczki
Sos z rabarbaru
  • rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki
    400 g
  • likieru anyżowego (opcjonalnie)
    10 g
  • cukru
    25 g
  • skrobi ziemniaczanej
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
  • wody
    30 g
  • olej rzepakowy do smażenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 497 kcal / 2076.8 kJ
Białko 12.8 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 12.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...