Urządzenia i Akcesoria
Cauliflower and Date Tagine
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 portions
Składniki
-
all-purpose flour½ oz
-
chili powder½ tsp
-
coriander seeds1 tbsp
-
cumin seeds1 tbsp
-
cardamom pods5
-
ground ginger1 tsp
-
cinnamon stick1
-
black peppercorns6
-
extra virgin olive oil1 oz
-
garlic cloves2
-
onions quartered3 ½ oz
-
cauliflower florets18 oz
-
canned crushed tomatoes15 oz
-
dates, pitted to taste2 - 4 oz
-
vegetable stock5 oz
-
precooked Israeli couscous to serve (see Tip)
-
mint leaves chopped, to garnish
-
cilantro leaves chopped, to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
172 mg
Białko
3 g
Kalorie
598 kJ /
143 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Indian Vegetable Curry
50 min
Vegan "Beefy" Burger
1 godz. 40 min
One-Pot Barley and Vegetables
1 godz. 10 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Vegan Huevos Rancheros
4 godz. 45 min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1 godz. 5 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Lemony Broccoli and Chickpea Pitas
45 min
Vegan Cashew Sauté
35 min
Pumpkin Curry
45 min
Vegetarian Chili
50 min
Butternut Squash Coconut Curry
40 min