Spinach and Paneer Curry (Diabetes)

Spinach and Paneer Curry (Diabetes)

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • paneer cheese cubed (1 in.)
    7 oz
  • garam masala
    4 tsp
  • ground cumin
    2 tsp
  • brown rice "low GI" (see Tip)
    5 oz
  • water
    35 oz
  • zucchini cubed (½ in.)
    3 oz
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • yellow onions cut into halves
    5 oz
  • fresh ginger peeled and sliced
    1 inch
  • garlic cloves
    2
  • long green chili trimmed, divided, ½ thinly sliced, to garnish
    1
  • fresh cilantro (approx. 0.5 oz), stems and roots, leaves reserved
    1 bunch
  • fresh baby spinach
    7 oz
  • canned garbanzo beans no-added salt, rinsed and drained
    14 oz
  • plain yogurt high protein (see Tip)
    3 ½ oz
  • lemon cut into wedges

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 161.8 mg
Białko 19.3 g
Kalorie 1742.5 kJ / 417.5 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 10.3 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...