Pea Pesto with Ricotta

Pea Pesto with Ricotta

4.8 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces
    2 ½ oz
  • frozen green peas thawed
    5 oz
  • fresh basil leaves plus extra to garnish
    2 oz
  • fresh mint leaves plus extra to garnish
    2 oz
  • garlic clove
    1
  • extra virgin olive oil plus extra to drizzle
    5 oz
  • salt to taste, plus extra to season
    ½ tsp
  • fresh ground pepper to taste, plus extra to season
    1 pinch
  • ricotta cheese
    12 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 408.9 mg
Białko 12.6 g
Kalorie 1590.2 kJ / 380.1 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Węglowodany 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...