Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4
green onions (approx. 3 oz total), cut into pieces (2 in.)
lub 2 shallots, halved - 4 garlic cloves
- 1 oz extra virgin olive oil
- 4 ½ oz garbanzo flour
- 1 tsp baking soda
- 1 tsp dried red chili flakes
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp salt
- 6 mint leaves, plus extra to garnish (opcjonalnie)
- 24 oz green peas, frozen
- vegetable oil, to fry
- 1 - 2 lemons, cut into wedges, to serve
- 20 oz cherry tomatoes, halved
- red onions, julienned, to taste
- vegan mayonnaise, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1443 kJ / 345 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 726 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetarian Chili
50min
Vegan Cashew Sauté
35min
Vegan Pesto
10min
One-Pot Barley and Vegetables
1h 10min
Cauliflower Steaks
45min
Lentil Loaf
1h 10min
Cauliflower and Date Tagine
55min
Butternut Squash Coconut Curry
40min
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50min
Lentil Mushroom Stroganoff
55min
Black Bean Walnut Patties
35min
Greek Lentils and Rice
35min