Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4
green onions (approx. 3 oz total), cut into pieces (2 in.)
lub 2 shallots, halved - 4 garlic cloves
- 1 oz extra virgin olive oil
- 4 ½ oz garbanzo flour
- 1 tsp baking soda
- 1 tsp dried red chili flakes
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp salt
- 6 mint leaves, plus extra to garnish (opcjonalnie)
- 24 oz green peas, frozen
- vegetable oil, to fry
- 1 - 2 lemons, cut into wedges, to serve
- 20 oz cherry tomatoes, halved
- red onions, julienned, to taste
- vegan mayonnaise, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1443 kJ / 345 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 726 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Vegetarian Chili
50min
Vegan Cashew Sauté
35min
Vegan Spaghetti and "Meatballs"
1h 30 min
Vegan "Crab" Cakes
1 Std. 10 Min
One-Pot Barley and Vegetables
1 Std. 10 Min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55 min
Smoky Black Bean Soup
35min
Vegan Macaroni and Cheese
5h
Pumpkin Chili
50min