Parathas nadziewane kalafiorem

Parathas nadziewane kalafiorem

3.7 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
3 sztuki

Składniki

Ciasto
  • wody
    140 g
  • mąki pszennej
    150 g
  • mąki pszennej pełnoziarnistej
    150 g
  • masła klarowanego (ghee)
    30 g
    30 g masła klarowanego
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • soli
    1 łyżeczkę
Nadzienie z kalafiora
  • liści kolendry, świeżych
    10 g
  • różyczek kalafiora pokrojonego na kawałki
    200 g
  • ząbek czosnku
    1
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w plastry
    5 g
  • zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
    1 - 2
  • masła klarowanego (ghee)
    20 g
    20 g masła klarowanego
  • nasion kminu rzymskiego
    ½ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ½ łyżeczki
  • masło klarowane (ghee) do smażenia
    masło klarowane, do smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 554 kcal / 2320 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...