
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 140 g wody
- 150 g mąki pszennej
- 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
30
g masła klarowanego (ghee)
lub 30 g masła klarowanego - 15 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczkę soli
Nadzienie z kalafiora
- 10 g liści kolendry, świeżych
- 200 g różyczek kalafiora pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w plastry
- 1 - 2 zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
20
g masła klarowanego (ghee)
lub 20 g masła klarowanego - ½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
- ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
masło klarowane (ghee) do smażenia
lub masło klarowane do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 554 kcal / 2320 kJ
- Białko
- 16 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 68 g