
Urządzenia i Akcesoria
Parathas nadziewane kalafiorem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
3 sztuki
Składniki
Ciasto
-
wody140 g
-
mąki pszennej150 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej150 g
-
masła klarowanego (ghee)30 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
soli1 łyżeczkę
Nadzienie z kalafiora
-
liści kolendry, świeżych10 g
-
różyczek kalafiora pokrojonego na kawałki200 g
-
ząbek czosnku1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w plastry5 g
-
zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki1 - 2
-
masła klarowanego (ghee)20 g
-
nasion kminu rzymskiego½ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego½ łyżeczki
-
masło klarowane (ghee) do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
554 kcal /
2320 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska