Wegańskie ciasto kokosowe

Wegańskie ciasto kokosowe

4.5 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 kawałków

Składniki

  • margaryny, wegańskiej miękkiej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    100 g
  • czekolady, o smaku nugatowym wegańskiej, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • cukru
    100 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    20 g
  • śmietanki sojowej
    200 g
  • mąki pszennej
    150 g
  • wiórków kokosowych
    100 g
  • proszku do pieczenia
    15 g
  • wiórki kokosowe do posypania (ok. 30 g)

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 277.3 kcal / 1161.2 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 18.1 g
Węglowodany 27.5 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Sód 181.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...