Wegańskie ciasto kokosowe

Wegańskie ciasto kokosowe

4.5 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 kawałków

Składniki

  • 100 g margaryny, wegańskiej miękkiej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 100 g czekolady, o smaku nugatowym wegańskiej, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cukru
  • 20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 200 g śmietanki sojowej
  • 150 g mąki pszennej
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 15 g proszku do pieczenia
  • wiórki kokosowe do posypania (ok. 30 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 181.8 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 1161.2 kJ / 277.3 kcal
Tłuszcz 18.1 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Węglowodany 27.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...