
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g chleba pszennego, pokrojonego na kawałki
- 40 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 250 g jarmużu, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
- 50 g oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 70 g sera feta, pokrojonego na kawałki
- 6 łodyżek mięty, świeżej, tylko liście, posiekanych
- 1 jajko
- ½ łyżeczki soli
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1558.5 kJ / 372.2 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kotleciki pietruszkowe
25 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową
1 godz. 10 min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Kalarepa à la ryba po grecku
50 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Falafele z bobu i cieciorki
50 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2 godz. 10 min
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz. 20 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min