
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych60 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście30 g
-
mięty, świeżej20 - 40 g
-
wody250 g
-
soli1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek20 g
-
kaszy bulgur100 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
pomidorów pokrojonych w ok. 1 cm kostkę350 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego25 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego15 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
pestek granatu do dekoracji4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
266.7 kcal /
1116 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
15.5 g
Węglowodany
29.6 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
600.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Przepisów
Polska
Polska