Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
TM6 TM5

Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami

4.4 (21 ocen)

Składniki

  • 60 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 - 40 g mięty, świeżej
  • 250 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 100 g kaszy bulgur
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 350 g pomidorów, pokrojonych w ok. 1 cm kostkę
  • 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 15 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 łyżki pestek granatu, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1116 kJ / 266.7 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
29.6 g
Tłuszcz
15.5 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Błonnik
6.6 g
Sód
600.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy