Urządzenia i Akcesoria
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
60 g orzechów włoskich, łuskanych
-
30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 - 40 g mięty, świeżej
-
250 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g kaszy bulgur
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
350 g pomidorów pokrojonych w ok. 1 cm kostkę
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżki pestek granatu do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
600.3 mg
Białko
7 g
Kalorie
1116 kJ /
266.7 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
29.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Quinoa z kurczakiem, groszkiem cukrowym i dressingiem mango
30 min
Sałatka Waldorf
15 min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35 min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40 min
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
25 min
Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
45 min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min
Sycylijska caponata
30 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min