Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g orzechów włoskich, łuskanych
- 30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 - 40 g mięty, świeżej
- 250 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 20 g oliwy z oliwek
- 100 g kaszy bulgur
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 350 g pomidorów, pokrojonych w ok. 1 cm kostkę
- 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 15 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 4 łyżki pestek granatu, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1116 kJ / 266.7 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 600.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guacamole z mango i żurawiną
20min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 Std. 35 Min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 Min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35min
Kokosowy chłodnik z awokado
15 Min
Tabbouleh z bobem
50 Min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45min
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 Min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 Min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30min
Sałatka tabbouleh
1h 40min