Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami

Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami

4.5 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • orzechów włoskich, łuskanych
    60 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    30 g
  • mięty, świeżej
    20 - 40 g
  • wody
    250 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • kaszy bulgur
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • pomidorów pokrojonych w ok. 1 cm kostkę
    350 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    25 g
  • soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
    15 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • pestek granatu do dekoracji
    4 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 266.7 kcal / 1116 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 29.6 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 600.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...