Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 6 cebul (ok. 500 g), nieobranych, przekrojonych na pół
- 30 - 50 g kolendry, świeżej
- 25 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 4 ząbki czosnku
- 2 zielone papryczki chili, świeże, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- 60 g wiórków kokosowych
- 1 ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 286.6 kJ / 68.5 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 Std. 10 Min
Tatar z fasoli
5min
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 Min
Pasta z marchewki z migdałami
15min
Bakłażany bhurta
30 Min
Pasta z cukinii i czosnku
55min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2h
Meksykańska pasta z fasoli
20 min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 Min