Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g bakłażana, obranego, przekrojonego na pół
- 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia bakłażana
- 2 ząbki czosnku
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 70 g cebuli dymki, drobno pokrojonej
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 897.9 kJ / 214.6 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 593.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto ze szczawiu
10 Min
Tapenada
5min
Pasta z oliwek
5min
Sycylijska caponata
30 Min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2h
Pasta z pieczonego bakłażana
1h 50min
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1 Std.
Pasta z bakłażana
55 min
Pasta z topinamburu
35 Min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 Min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5min