![Kawior z bakłażana Kawior z bakłażana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6BE98BD3-0CA2-4FBF-8B9B-6E09CDD08FB0/Derivates/3787d5a3649910896a6d291ba695612ff8585dba.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g bakłażana, obranego, przekrojonego na pół
- 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia bakłażana
- 2 ząbki czosnku
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 70 g cebuli dymki, drobno pokrojonej
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 897.9 kJ / 214.6 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 593.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topinambur po prowansalsku
50 Min
Fasola adzuki po prowansalsku
13j
Musztarda gruszkowa
30 Min
Marmolada pomarańczowo-daktylowa
40 Min
Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną
45 Min
Bakłażany bhurta
30 Min
Sycylijska caponata
30 Min
Hummus z buraka
1 Std.
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 Min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 Std. 40 Min
Pasta z bakłażana
55 Min
Hummus z bobu
1 Std.