KUCHNIA INDYJSKA

11 Przepisów

Przepisy na przekąski i przystawki to kolejna odsłona kuchni indyjskiej. Curry to ciekawy urozmaicenie codziennego menu, a samosy, chlebki naan i parathy sprawdzą się na pikniku lub imprezie. Thermomix® zabiera w podróż do Indii!

Curry z serem paneer

Curry z serem paneer

5 godz.

Samosy

Samosy

1 godz. 40 min

Panierowana cebula bhaji

Panierowana cebula bhaji

30 min

Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą

Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą

50 min

Dal makhani z soczewicy

Dal makhani z soczewicy

50 min

Herbata chai masala

Herbata chai masala

15 min

Bakłażany bhurta

Bakłażany bhurta

30 min

Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami

Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami

30 min

Parathas nadziewane kalafiorem

Parathas nadziewane kalafiorem

55 min

Ryż kaszmirski

Ryż kaszmirski

30 min

Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim

Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim

2 godz.