Urządzenia i Akcesoria
Dressing hummusowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
460 g
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
120 g wody
-
40 g pasty tahini
-
30 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli morskiej
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
326.4 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
689.9 kJ /
164.9 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
14.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DRESSINGI SAŁATKOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Napój migdałowy
10 Min
Ziołowe falafele z sosem jogurtowym z tahini
15 Std.
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2 Std. 10 Min
Placek z hummusem z cieciorki
20 Min
Hummus z domowym tahini
25 Min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 Std. 20 Min
Wegański parmezan
25 Min
Wegański placek (farinata)
1 Std. 50 Min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 Std.
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 Std. 10 Min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 Std.
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 Min