Urządzenia i Akcesoria
Dressing hummusowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
460 g
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
120 g wody
-
40 g pasty tahini
-
30 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli morskiej
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
326.4 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
689.9 kJ /
164.9 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
14.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DRESSINGI SAŁATKOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Wegański placek (farinata)
1 godz. 50 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Sałatka z soczewicą w stylu greckim
20 min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25 min
Batoniki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Placek z hummusem z cieciorki
20 min
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
25 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Kotlety z komosy ryżowej
1 godz. 25 min