Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chutney pomidorowy
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku, mały
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
-
400
g pomidorów, pokrojonych na kawałki, bez skóry, świeżych
lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki - 15 g cukru trzcinowego
- ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Frittata
- 100 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 30 g oliwy z oliwek
-
150
g zielonego groszku, konserwowego, odsączonego z zalewy
lub 150 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego - 1 opakowanie szafranu, mielonego (0.12 g)
- 6 jajek
- sól, do smaku
- 1000 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1288.5 kJ / 308 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 592 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 min
Suflet szpinakowo-serowy
40 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Rabarbarowa lasagne
1óra 10p
Topinambur po prowansalsku
50min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 Min
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Ziołowa frittata z ricottą
55min
Gnocchi buraczane
30min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min
Frittata z grzybami
45 min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30min