Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
TM5 TM6

Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem

Składniki

Chutney pomidorowy

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku, mały
  • 10 g imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 400 g pomidorów, pokrojonych na kawałki, bez skóry, świeżych
  • 15 g cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Frittata

  • 100 g cebuli, czerwonej, pokrojonej w ćwiartki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 150 g groszku konserwowego, odsączonego z zalewy
  • 1 opakowanie szafranu, mielonego (0.12 g)
  • 6 jajek
  • sól, do smaku
  • 1000 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1143 kJ / 273 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
15.9 g
Tłuszcz
18 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie