Makaron po liguryjsku

Makaron po liguryjsku

3.8 58 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Pesto
  • oliwy z oliwek
    200 g
  • ząbków czosnku
    5
  • bazylii, świeżej tylko liście (ok. 1 pęczek)
    10 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    150 g
  • orzeszków piniowych
    50 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
Makaron
  • wody
    1200 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • oleju
    1 łyżeczka
  • zielonej fasolki szparagowej, mrożonej lekko rozmrożonej, pokrojonej na ok. 4 cm kawałki
    300 g
    300 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na ok. 4 cm kawałki
  • makaronu, suchego, typu penne rigate o czasie gotowania ok. 10 min
    300 g
  • ziemniaków pokrojonych w 2 mm plastry
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1081.8 kcal / 4528.5 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 71.5 g
Węglowodany 82 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Sód 1438.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...