Makaron po liguryjsku
TM6 TM5

Makaron po liguryjsku

3.7 (57 ocen)

Składniki

Pesto

  • 200 g oliwy z oliwek
  • 5 ząbków czosnku
  • 10 g bazylii, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
  • 150 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 50 g orzeszków piniowych
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Makaron

  • 1200 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka oleju
  • 300 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, lekko rozmrożonej, pokrojonej na ok. 4 cm kawałki
    lub 300 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na ok. 4 cm kawałki
  • 300 g makaronu, suchego, typu penne rigate
  • 300 g ziemniaków, pokrojonych w cienkie plastery

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
4528.5 kJ / 1081.8 kcal
Białko
29 g
Węglowodany
82 g
Tłuszcz
71.5 g
Tłuszcz nasycony
15.8 g
Błonnik
6.2 g
Sód
1438.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy