
Urządzenia i Akcesoria
Makaron po liguryjsku
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Pesto
-
oliwy z oliwek200 g
-
ząbków czosnku5
-
bazylii, świeżej tylko liście (ok. 1 pęczek)10 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki150 g
-
orzeszków piniowych50 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Makaron
-
wody1200 g
-
soli2 łyżeczki
-
oleju1 łyżeczka
-
zielonej fasolki szparagowej, mrożonej lekko rozmrożonej, pokrojonej na ok. 4 cm kawałki300 g
-
makaronu, suchego, typu penne rigate o czasie gotowania ok. 10 min300 g
-
ziemniaków pokrojonych w 2 mm plastry300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1081.8 kcal /
4528.5 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
71.5 g
Węglowodany
82 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
15.8 g
Sód
1438.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska