Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami

Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami

4.1 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    150 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
    25 - 30 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    10 g
  • mięsa wołowego, mielonego
    200 g
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczki
  • kolendry, mielonej
    1 łyżeczki
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • wody
    400 g
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
    240 - 260 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    500 g
  • chili, mielonego
    ½ łyżeczki
  • sok z cytryny świeżo wyciśnięty, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 281.7 kcal / 1178.4 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 688.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...