
Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji25 - 30 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia10 g
-
mięsa wołowego, mielonego200 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczki
-
kolendry, mielonej1 łyżeczki
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
wody400 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy240 - 260 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata500 g
-
chili, mielonego½ łyżeczki
-
sok z cytryny świeżo wyciśnięty, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
281.7 kcal /
1178.4 kJ
Białko
14.8 g
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
688.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Przepisów
Polska
Polska