Urządzenia i Akcesoria
Pasta z kaszy pęczak i pora
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
100 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g koperku, świeżego
-
120 g pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki
-
10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
110 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
15 g masła
-
350 g wody
-
1 ½ płaskiej łyżeczki soli
-
30 - 35 g oliwy z oliwek
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
449.9 mg
Białko
2 g
Kalorie
435.2 kJ /
104 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
12.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRE KASZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 godz.
Pasta zhong
15 min
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Pasta wegetariańska
10 min
Pasta z topinamburu
35 min
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.