
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 5 g koperku, świeżego
- 120 g pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki
- 10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
- 110 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
- 15 g masła
- 350 g wody
- 1 ½ płaskiej łyżeczki soli
- 30 - 35 g oliwy z oliwek
- 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 104 kcal / 435.2 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Sód
- 449.9 mg