Urządzenia i Akcesoria
Pasta z kaszy pęczak i pora
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
100 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g koperku, świeżego
-
120 g pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki
-
10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
110 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
15 g masła
-
350 g wody
-
1 ½ płaskiej łyżeczki soli
-
30 - 35 g oliwy z oliwek
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
449.9 mg
Białko
2 g
Kalorie
435.2 kJ /
104 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
12.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRE KASZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z zielonej soczewicy
45min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1h 35min
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1h
Pasta z topinamburu
35min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1h 30min
Sałatka meksykańska
1h 15min
Hummus z buraka
1h
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50min
Tabbouleh z bobem
50min
Pasta z cukinii i soczewicy
1h 10min
Kotleciki ryżowe
45min
Kuskus z warzywami
35min