Pasta z kaszy pęczak i pora

Pasta z kaszy pęczak i pora

4.2 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji

Składniki

  • kaszy jęczmiennej pęczak
    100 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • koperku, świeżego
    5 g
  • pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki
    120 g
  • papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
    10 g
  • zielonej papryki pokrojonej na kawałki
    110 g
  • masła
    15 g
  • wody
    350 g
  • soli
    1 ½ płaskiej łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    30 - 35 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 104 kcal / 435.2 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 12.2 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 449.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...