
Urządzenia i Akcesoria
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki20 g
-
wody430 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki400 g
-
liści szpinaku, świeżych150 g
-
rukoli pokrojonej na kawałki100 g
-
masła20 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki400 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
estragonu, suszonego1 łyżeczka
-
orzechów nerkowca100 g
-
ząbki czosnku2
-
jajko1
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sera koziego (100-120 g), pokrojonego na kawałki1 opakowanie
-
ciasta filo4 płaty
-
olej rzepakowy do natłuszczenia ciasta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
77 kcal /
322 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
3.3 g
Węglowodany
8.6 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Lasagne z topinamburem
1 godz. 20 min
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min