Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 430 g wody
- 400 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 150 g liści szpinaku, świeżych
- 100 g rukoli, pokrojonej na kawałki
- 20 g masła
- 400 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka estragonu, suszonego
- 100 g orzechów nerkowca
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 opakowanie sera koziego (100-120 g), pokrojonego na kawałki
- 4 płaty ciasta filo
- olej rzepakowy, do natłuszczenia ciasta
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 322 kJ / 77 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1h 35 min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1h
Lasagne z topinamburem
1h 20min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1u. 30min
Terrina z ziołową polentą
1u. 50min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1h 40 min
Crumble po indyjsku
1h 20min
Ragout z marynowanym tofu
1h 40 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1h 10min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40min
Pasta à la Norma
50min