Warzywna zapiekanka z ciastem filo
TM6 TM5

Warzywna zapiekanka z ciastem filo

4.1 (35 ocen)

Składniki

  • 20 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 430 g wody
  • 400 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 150 g liści szpinaku, świeżych
  • 100 g rukoli, pokrojonej na kawałki
  • 20 g masła
  • 400 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka estragonu, suszonego
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 opakowanie sera koziego (100-120 g), pokrojonego na kawałki
  • 4 płaty ciasta filo
  • olej rzepakowy, do natłuszczenia ciasta

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
322 kJ / 77 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
8.6 g
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy