Urządzenia i Akcesoria
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
20 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
430 g wody
-
400 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
150 g liści szpinaku, świeżych
-
100 g rukoli pokrojonej na kawałki
-
20 g masła
-
400 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka estragonu, suszonego
-
100 g orzechów nerkowca
-
2 ząbki czosnku
-
1 jajko
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 opakowanie sera koziego (100-120 g), pokrojonego na kawałki
-
4 płaty ciasta filo
-
olej rzepakowy do natłuszczenia ciasta
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.5 g
Kalorie
322 kJ /
77 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
8.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55 min
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.
Zapiekanka z soczewicy
1 godz. 20 min
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min