Urządzenia i Akcesoria
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
300 g sera pecorino pokrojonego na kawałki
-
750 g ziemniaków pokrojonych w 2 mm plastry
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.1 g
Kalorie
1010.1 kJ /
241.2 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
17.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Peruwiańskie quinotto
35 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1 godz. 20 min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 godz.
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM5, TM6)
45 min
Risotto po mediolańsku
30 min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Makaron po liguryjsku
45 min