Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g sera pecorino, pokrojonego na kawałki
- 750 g ziemniaków, pokrojonych w 2 mm plastry
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1010.1 kJ / 241.2 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pissaladière - francuska pizza
1 Std. 20 Min
Risotto z wędzonym serem
30min
Ragout z marynowanym tofu
1 Std. 40 Min
Makaron po liguryjsku
45 Min
Crumble po indyjsku
1 Std. 20 Min
Kremowe gratin z jarmużu
55min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1h
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1h
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 Std. 40 Min
Pasta à la Norma
50min
Gulasz sojowy z knedlami
1 Std. 20 Min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 Std. 10 Min