
Urządzenia i Akcesoria
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
sera pecorino pokrojonego na kawałki300 g
-
ziemniaków pokrojonych w 2 mm plastry750 g
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
241.2 kcal /
1010.1 kJ
Białko
13.1 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
17.9 g
Błonnik
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gnocchi alla romana
2 godz.
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Risotto po mediolańsku
30 min
Pasta à la Norma
50 min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Makaron po liguryjsku
45 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2 godz.
Hiszpański omlet ziemniaczany
40 min