
Urządzenia i Akcesoria
Pasta wegetariańska
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół35 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
ziarna słonecznika200 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
-
śmietany, 18% tłuszczu50 g
-
tymianku, świeżego tylko liście1 czubata łyżeczka
-
majeranku, suszonego½ - 1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
brązowego cukru½ łyżeczki
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
262.5 kcal /
1099 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
24.8 g
Węglowodany
4.1 g
Błonnik
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska