
Urządzenia i Akcesoria
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Krem z bakłażana
-
wody1000 g
-
cytryny1 plaster
-
soli2 ½ łyżeczki
-
bakłażana pokrojonego w 1 cm plastry500 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
ząbek czosnku1
-
rozmarynu, świeżego1 gałązka
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół1
-
pomidor bez skórki i gniazd nasiennych, pokrojony na kawałki1
-
zielonych oliwek, bez pestek25 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
Crostini z mozzarellą
-
kromek chleba wiejskiego lub ciabatty6
-
ząbek czosnku1
-
sera mozzarella (ok. 125 g), pokrojonego w drobną kostkę1 kulka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
247 kcal /
1033 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
1223 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Crostini z kozim serem i pastą z groszku
25 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Gulasz z polentą
2 godz.
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1 godz. 10 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Karmelizowany por
20 min
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min