
Urządzenia i Akcesoria
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
500 - 550 g filetów z dorsza, bez skóry pokrojonych na 4 cm kawałki
-
½ łyżeczki sól ilość do przyprawienia ryby
-
pieprz czarny, mielony ilość do przyprawienia ryby
-
300 g zielonej soczewicy, suszonej opłukanej
-
750 g wody
-
60 g migdałów, w płatkach
-
25 g natki pietruszki, świeżej tylko liście (1 duży pęczek)
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
70 g masła
-
60 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
-
80 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
75 g pora pokrojonego w plastry
-
85 g selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 gałązka tymianku, świeżego
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
2 liście laurowe, suszone
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
412.7 kcal /
1726.6 kJ
Białko
30.8 g
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
39.2 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Sód
274.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kedgeree z dorszem i żółtkami z Varomy
55 min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1 godz.
Sardynki w paczuszkach z sałatką z fasoli szparagowej
1 godz.
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 min