
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka prowansalska z kalmarami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
krążków kalmara, surowych600 g
-
ząbek czosnku1
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki200 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia30 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
skórka otarta z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego2 - 3 łyżki
-
liści bazylii, świeżych posiekanych10
-
pomidorów pokrojonych w ćwiartki500 g
-
pieprzu białego, mielonego3 szczypty
-
cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę400 g
-
żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ok. 3 cm paski100 g
-
bulwy kopru włoskiego pokrojonej w ok. 3 cm paski200 g
-
zielonych oliwek, bez pestek160 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
357 kcal /
1494 kJ
Białko
28 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
24 g
Błonnik
8 g