
Urządzenia i Akcesoria
Suflety szpinakowo-serowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek20 g
-
liści szpinaku baby, świeżych200 g
-
jajka4
-
sera ricotta z owczego mleka lub świeżego sera koziego, pokrojonego na kawałki80 g
-
twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki160 g
-
mąki kukurydzianej15 - 20 g
-
soli3 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
liści bazylii, świeżych10
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
161 kcal /
674 kJ
Białko
13.8 g
Tłuszcz
9.9 g
Węglowodany
5.3 g
Błonnik
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
1 godz. 15 min
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Suflety z sera koziego z sosem jogurtowym i porem
45 min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 godz. 30 min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 godz.
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Kotleciki ryżowe
45 min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1 godz. 30 min