Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- 4 jajka
- 80 g sera ricotta z owczego mleka lub świeżego sera koziego, pokrojonego na kawałki
- 160 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 15 - 20 g mąki kukurydzianej
- 3 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 10 liści bazylii, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 674 kJ / 161 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Zielona terrina z kozim serem
4sa 40 dk
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
1 godz. 15 min
Dip z karczochów i tofu
5min
Ciasto kalafiorowe
1 godz. 15 min
Sałatka z indykiem i awokado
35 Min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 Min
Kremowe gratin z jarmużu
55min
Ziołowa frittata z ricottą
55min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1h 35min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30min