Suflety szpinakowo-serowe

Suflety szpinakowo-serowe

3.6 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
  • masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
    20 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    200 g
  • jajka
    4
  • sera ricotta z owczego mleka lub świeżego sera koziego, pokrojonego na kawałki
    80 g
  • twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
    160 g
  • mąki kukurydzianej
    15 - 20 g
  • soli
    3 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • liści bazylii, świeżych
    10

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 161 kcal / 674 kJ
Białko 13.8 g
Tłuszcz 9.9 g
Węglowodany 5.3 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...