Urządzenia i Akcesoria
Sundal z ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
300 g ciecierzycy, suszonej
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia ciecierzycy
-
1 łyżeczka soli
-
20 g oleju
-
½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
1 łyżeczka czarnej gorczycy
-
40 - 50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 4 papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych
-
10 g wiórków kokosowych
-
12 liści curry, świeżych12 liści curry, suszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
601 kJ /
143 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bakłażany bhurta
30 min
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 godz. 35 min
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Placek z hummusem z cieciorki
20 min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 min
Wegański parmezan
25 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 godz.
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min