
Urządzenia i Akcesoria
Sundal z ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
ciecierzycy, suszonej300 g
-
wody plus dodatkowa ilość do namoczenia ciecierzycy1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
oleju20 g
-
nasion kminu rzymskiego½ łyżeczki
-
czarnej gorczycy1 łyżeczka
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół40 - 50 g
-
papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki2 - 4
-
nasion kopru włoskiego, suszonych1 łyżeczka
-
wiórków kokosowych10 g
-
liści curry, suszonych12
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
143 kcal /
601 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska