Urządzenia i Akcesoria
Seitan z sosem pomarańczowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
Seitan
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych połówek
-
2 ząbki czosnku
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g sosu sojowego jasnego
-
1 łyżeczka soli
-
1100 g wody
-
350 g witalnego glutenu pszennego
Sos pomarańczowy
-
2 pomarańcze ekologiczne (ok. 600 g)
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
15 g brązowego cukru
-
20 g octu jabłkowego
-
4 łyżki sosu sojowego jasnego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki ziaren sezamu, białego
-
olej sezamowy do smażenia seitana
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20.9 g
Kalorie
3178 kJ /
759 kcal
Tłuszcz
34.6 g
Błonnik
9.6 g
Węglowodany
100.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pilaw z bakaliami
50 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Placek z hummusem z cieciorki
20 min
Ciasto wonton
50 min
Wegetariańskie chop suey
1 godz. 5 min
Veganisu z espresso i migdałami
6 godz.
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Nasi goreng wegetariański
45 min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1 godz. 30 min
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
13 godz. 5 min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 godz. 35 min
Zupa miso
45 min