
Urządzenia i Akcesoria
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 55 min
12 kawałków
Składniki
Orzechowy spód
-
cukru trzcinowego70 - 80 g
-
płatków owsianych bezglutenowych80 g
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek150 g
-
orzechów nerkowca100 g
-
daktyli, suszonych, bez pestek100 g
-
rodzynek uprzednio namoczonych, odciśniętych z nadmiaru wody (patrz wskazówka)100 g
-
cynamonu, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
kakao naturalnego, niesłodzonego20 - 30 g
-
oleju kokosowego15 - 20 g
-
soli1 szczypta
Krem z nerkowców
-
orzechów nerkowca namoczonych przez min. 4 godz.400 g
-
syropu z agawy30 - 40 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 - 30 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
oleju kokosowego20 g
-
pomarańczy bez białych błonek, pokrojonej w plastry350 g
-
cukru trzcinowego2 łyżki
-
rozmarynu, świeżego tylko liście, do dekoracji1 gałązka
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
514.2 kcal /
2152.7 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
38.2 g
Węglowodany
40.4 g
Błonnik
6.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKA KUCHNIA
9 Przepisów
Polska
Polska