Tarta orzechowa z kremem z nerkowców

Tarta orzechowa z kremem z nerkowców

3.6 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 55 min
12 kawałków

Składniki

Orzechowy spód
  • cukru trzcinowego
    70 - 80 g
  • płatków owsianych bezglutenowych
    80 g
  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek
    150 g
  • orzechów nerkowca
    100 g
  • daktyli, suszonych, bez pestek
    100 g
  • rodzynek uprzednio namoczonych, odciśniętych z nadmiaru wody (patrz wskazówka)
    100 g
  • cynamonu, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    20 - 30 g
  • oleju kokosowego
    15 - 20 g
  • soli
    1 szczypta
Krem z nerkowców
  • orzechów nerkowca namoczonych przez min. 4 godz.
    400 g
  • syropu z agawy
    30 - 40 g
    30 - 40 g syropu daktylowego
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 - 30 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
  • oleju kokosowego
    20 g
  • pomarańczy bez białych błonek, pokrojonej w plastry
    350 g
  • cukru trzcinowego
    2 łyżki
  • rozmarynu, świeżego tylko liście, do dekoracji
    1 gałązka

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 514.2 kcal / 2152.7 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 38.2 g
Węglowodany 40.4 g
Błonnik 6.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...