Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sugo di calamari
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di anelli di calamaro
- 30 g di vino bianco secco
- 80 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
Macco di fave
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 mazzetto di finocchietto selvatico, lavato e asciugato
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di fave fresche, sgusciate
- 200 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1373.3 kJ / 328 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 500.5 mg
Alternatywne przepisy
Cavati con le fave
13h 20min
Zuppa di piselli spezzati
1小时
Crema di fave al finocchietto
50min
Zuppa di piselli secchi
1 Std. 25 Min
Sfinciuni
3h 30min
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Caponata di pesce spada e melanzane
1 Std. 30 Min
Polpette di sarde con verdure agrodolci
50min
Granita di mandorle
10min
Linguine al nero di seppia
45 Min
Rame di Napoli
3hod.
Brioches siciliane
3h 15 min