Fagioli alla contadina

Fagioli alla contadina

4.8 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 150 g di cipolle a metà
  • 2 spicchi di aglio
  • 1 peperoncino piccante fresco piccolo, privato dei semi
  • 30 g di olio di oliva
  • 100 g di salsiccia fresca a pezzetti (1 cm)
  • 100 g di salsiccia piccante a fettine (5 mm)
  • 100 g di pancetta affumicata a cubetti
  • 200 g di verza a listarelle molto sottili (1 mm)
  • ½ cucchiaino di paprika piccante
  • 150 g di acqua
  • ½ dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
    ½ cucchiaino di dado per brodo di carne
  • 540 g di fagioli borlotti lessi, sgocciolati (peso sgocciolato)
  • 100 g di farina di manioca

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 28 g
Kalorie 2300 kJ / 550 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 15.7 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...