Stufato di piselli e carciofi

Stufato di piselli e carciofi

3.8 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di cipolla
  • 50 g di pancetta a cubetti
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di cuori di carciofo romano, in quarti
  • 450 g di piselli freschi
  • 4 foglie di lattuga romana a listarelle
  • 200 g di acqua
  • ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
    ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 222 kcal / 931 kJ
Białko 12.4 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 11.3 g
Błonnik 14.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...