Polpette di Altamura con sugo di peperoni

Polpette di Altamura con sugo di peperoni

4.3 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Polpette
  • di mollica di pane secca
    60 g
  • di latte
    120 g
  • di cipolla
    40 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di carne di manzo a bocconcini, senza nervi
    400 g
  • di salsiccia di maiale a tocchetti
    150 g
  • di prezzemolo tritato
    2 cucchiai
  • di paprika dolce
    1 pizzico
  • di peperoncino rosso
    1 pizzico
  • di sale
    1 pizzico
Sugo
  • di cipolla
    40 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di peperoni rossi puliti e a listarelle
    300 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di polpa di pomodoro
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 430 kcal / 1799 kJ
Białko 32.3 g
Tłuszcz 23.8 g
Węglowodany 21.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...