Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpette
- 60 g di mollica di pane secca
- 120 g di latte
- 40 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi
- 150 g di salsiccia di maiale a tocchetti
- 2 cucchiai di prezzemolo tritato
- 1 pizzico di paprika dolce
- 1 pizzico di peperoncino rosso
- 1 pizzico di sale
Sugo
- 40 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle
- 1 pizzico di sale
- 500 g di polpa di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1799 kJ / 430 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
Alternatywne przepisy
Lasagne alla parmigiana
3h 25min
Cestino di pomodoro ripieno
1 Std. 10 Min
Linguine con polpette alla fiorentina
1 Std. 10 Min
Pasticcio di patate, funghi e anacardi (senza lattosio)
1h 35 min
Lasagne all'amatriciana
2h
Frascarelli con sugo di salsiccia
1 Std. 30 Min
Petto di pollo ripieno alla ricotta e risotto al pomodoro
1 godz. 5 min
Cannelloni di carne con sugo alle verdure
1 godz. 5 min
Stufato di pollo e basilico
35min
Orecchiette di quinoa con sugo allo speck e funghi
4 Std. 10 Min
Gnocchi alla romana con sugo di salsiccia
2h 45min
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2 Std. 5 Min