Polpette di Altamura con sugo di peperoni
TM5

Polpette di Altamura con sugo di peperoni

4.3 (37 ocen)

Składniki

Polpette

  • 60 g di mollica di pane secca
  • 120 g di latte
  • 40 g di cipolla
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi
  • 150 g di salsiccia di maiale a tocchetti
  • 2 cucchiai di prezzemolo tritato
  • 1 pizzico di paprika dolce
  • 1 pizzico di peperoncino rosso
  • 1 pizzico di sale

Sugo

  • 40 g di cipolla
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle
  • 1 pizzico di sale
  • 500 g di polpa di pomodoro

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1799 kJ / 430 kcal
Białko
32.3 g
Węglowodany
21.7 g
Tłuszcz
23.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy