Polpette di Altamura con sugo di peperoni

Polpette di Altamura con sugo di peperoni

4.4 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Polpette
  • 60 g di mollica di pane secca
  • 120 g di latte
  • 40 g di cipolla
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 400 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi
  • 150 g di salsiccia di maiale a tocchetti
  • 2 cucchiai di prezzemolo tritato
  • 1 pizzico di paprika dolce
  • 1 pizzico di peperoncino rosso
  • 1 pizzico di sale
Sugo
  • 40 g di cipolla
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di peperoni rossi puliti e a listarelle
  • 1 pizzico di sale
  • 500 g di polpa di pomodoro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 32.3 g
Kalorie 1799 kJ / 430 kcal
Tłuszcz 23.8 g
Węglowodany 21.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...