Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpette
- 60 g di mollica di pane secca
- 120 g di latte
- 40 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi
- 150 g di salsiccia di maiale a tocchetti
- 2 cucchiai di prezzemolo tritato
- 1 pizzico di paprika dolce
- 1 pizzico di peperoncino rosso
- 1 pizzico di sale
Sugo
- 40 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle
- 1 pizzico di sale
- 500 g di polpa di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1799 kJ / 430 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
Alternatywne przepisy
Scaloppine con zucchine alla mediterranea
30 Min
Torta di paccheri in crosta di frutta secca
1 godz. 40 min
Spezzatino di maiale e salsiccia
1h
Paccheri filanti al gratin
1 Std. 35 Min
Peperoni ripieni di riso
1h 30min
Verza ripiena di champignon e salsa ai funghi porcini
1h 30min
Orecchiette di quinoa con sugo allo speck e funghi
4 Std. 10 Min
Polpettone in salsa di cipolle
1h
Polpettoni di peperoni
1 godz. 20 min
Involtini di cotica al sugo
1 Std. 10 Min
Polpettone con crema di peperoni
55 Min
Ragù alla barese
4 Std.