Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 40 g di succo di lime, spremuto fresco e filtrato
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 limone, preferibilmente biologico, pelato al vivo e a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 2406 kJ / 575 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 60.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vongole e cozze alla marinara
3h
Zuppetta di crostacei
40 min
Insalata di mare
1 godz. 30 min
Gamberi in salsa cocktail
10min
Pepata di cozze
55 min
Cous cous delle Lipari ai frutti di mare e capperi
1h
Insalata di granchio e gamberi con maionese allo zenzero
35 min
Marinatura allo yogurt piccante
15 Min
Insalata di polpo con dressing al lime
1h
Ravioloni verdi di mare
1h 5min
Gamberoni con chips di patate viola e timo
50 min
Peoci gratinati
1h