Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 40 g di succo di lime, spremuto fresco e filtrato
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 limone, preferibilmente biologico, pelato al vivo e a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 2406 kJ / 575 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 60.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marinatura al vino bianco ed erbe aromatiche
15 Min
Vongole veraci su crostoni di pane
50 min
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30 min
Insalatina di calamari e pepe rosso
1 Std.
Pannocchie al vapore
50 min
Salsa cocktail
10 Min
Insalata di polpo con dressing al lime
1 Std.
Uova strapazzate con asparagi e bacon
30 min
Marinatura limone e coriandolo
15 Min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 Min
Zuppa di cozze
1 Std.
Peoci gratinati
1 Std.