Orecchiette al grano arso con cime di rapa

Orecchiette al grano arso con cime di rapa

4.6 18 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 5 godz.
4 porzioni

Składniki

Orecchiette al grano arso
  • 50 g di acqua
  • 50 g di vino bianco secco
  • 200 g di farina di semola di grano duro integrale
  • 50 g di farina di grano arso
  • ½ cucchiaino di sale
Cime di rapa
  • 500 g di cime di rapa
  • 500 g di acqua
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • ½ peperoncino rosso piccante
  • 2 filetti di acciuga sott'olio sgocciolati
  • 1 cucchiaino di sale
  • mollica di pane pugliese, secca a cubetti (vedere consigli)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 875.6 mg
Białko 7.4 g
Kalorie 2687.9 kJ / 642 kcal
Tłuszcz 27.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 82.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...