Orecchiette al grano arso con cime di rapa

Orecchiette al grano arso con cime di rapa

4.6 18 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 5 godz.
4 porzioni

Składniki

Orecchiette al grano arso
  • di acqua
    50 g
  • di vino bianco secco
    50 g
  • di farina di semola di grano duro integrale
    200 g
  • di farina di grano arso
    50 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
Cime di rapa
  • di cime di rapa
    500 g
  • di acqua
    500 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • spicchio di aglio
    1
  • peperoncino rosso piccante
    ½
  • filetti di acciuga sott'olio sgocciolati
    2
  • di sale
    1 cucchiaino
  • mollica di pane pugliese, secca a cubetti (vedere consigli)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 642 kcal / 2687.9 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 27.1 g
Węglowodany 82.6 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 875.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...