Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orecchiette al grano arso
- 50 g di acqua
- 50 g di vino bianco secco
- 200 g di farina di semola di grano duro integrale
- 50 g di farina di grano arso
- ½ cucchiaino di sale
Cime di rapa
- 500 g di cime di rapa
- 500 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- ½ peperoncino rosso piccante
- 2 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 1 cucchiaino di sale
- mollica di pane pugliese, secca a cubetti (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2687.9 kJ / 642 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 82.6 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 875.6 mg
Alternatywne przepisy
Orecchiette e broccoli alla marinara
45 min
Contorno di cime di rapa e pomodorini (per 2 persone)
30min
Orecchiette alle cime di rapa
4h
Orecchiette alle cime di rapa e vongole
4h
Fettuccine cime di rapa, stracciatella e pepe rosa
1h 40min
Peperoni con capperi
40min
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1h 30 min
Cime di rapa e cous cous
35min
Orecchiette cime di rapa e seitan
40min
Focaccia integrale con melanzane e pancetta
3h 20min
Orecchiette con pomodorini, rucola e patate
4h
Orecchiette con zucca, porcini e noci
3h 30min