Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpo
- 500 g di acqua
- 700 g di polpo fresco
Insalata di riso
- 1500 g di acqua
- sale q.b.
- 300 g di riso Parboiled (cottura 15 minuti circa)
- 250 g di patate a tocchetti (1 cm)
- 250 g di fagiolini verdi freschi in quarti (2 cm)
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2280.8 kJ / 544.8 kcal
- Białko
- 33.2 g
- Węglowodany
- 79.7 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 915.5 mg
Alternatywne przepisy
Seppioline al vino bianco
25 min
Riso con gamberi e verdure
30 min
Insalata di polpo e zucchine
1h
Dentice agli agrumi
45 min
Polpo con patate alla salentina
1 Std. 10 Min
Insalata di riso basmati
55 Min
Insalata di seppioline con frutta secca
30 min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 min
Insalata di riso con seppie e patate
45 min
Garganelli chiodini e patate
50 min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 min
Insalata fredda di polpo e patate
50 min