Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpo
- 500 g di acqua
- 700 g di polpo fresco
Insalata di riso
- 1500 g di acqua
- sale q.b.
- 300 g di riso Parboiled (cottura 15 minuti circa)
- 250 g di patate a tocchetti (1 cm)
- 250 g di fagiolini verdi freschi in quarti (2 cm)
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2280.8 kJ / 544.8 kcal
- Białko
- 33.2 g
- Węglowodany
- 79.7 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 915.5 mg
Alternatywne przepisy
Seppioline al vino bianco
25min
Insalata di polpo e zucchine
1h
Insalata di mare
1 godz. 15 min
Fusilli alle cozze piccanti
55 Min
Polpo con patate alla salentina
1 Std. 10 Min
Fusilli alle cozze piccanti
Brak ocen
Zuppa di aragosta
1h
Insalata di seppioline con frutta secca
30 Min
Insalata di crescione con polpo e gamberi
40min
Torta panna, fragole e lamponi
2u. 5min
Polpo agli agrumi
1h
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45 Min