Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 2 peperoni cruschi (vedere varianti)
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di acqua
- 2 pizzichi di sale + q.b.
- 350 g di cime di rapa (peso netto) (vedere varianti )
- 500 g di pane raffermo a fette
- 4 cucchiai di pecorino grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2544 kJ / 608 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 87.1 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Błonnik
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di patate e carciofi
1h
Minestra di verze e patate
1h
Zuppa di bietole
35min
Cime di rapa stufate
55min
Minestra di fave con cicoria
50min
Zuppa di carciofi
35min
Bietole con emulsione di pomodorini
50min
Contorno di cime di rapa e pomodorini (per 2 persone)
30 min
Millecosedde alla calabrese
1h 30min
Orecchiette alle cime di rapa
4 Std.
Cicorie stufate
35min
Orecchiette cime di rapa e seitan
40 min