Vongole veraci su crostoni di pane

Vongole veraci su crostoni di pane

5.0 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 600 g di vongole veraci pulite e spurgate
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 peperoncino piccante fresco o secco
  • 500 g di acqua
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 40 g di olive taggiasche denocciolate
  • 100 g di vino bianco secco
  • 8 fette di pane di Altamura (tipo pugliese) (circa 50 g a fetta)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porzioni

Białko 96 g
Kalorie 8380 kJ / 2003 kcal
Tłuszcz 62.6 g
Błonnik 14.7 g
Węglowodany 281.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...