Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di vongole veraci, pulite e spurgate
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 peperoncino piccante fresco o secco
- 500 g di acqua
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di olive taggiasche denocciolate
- 100 g di vino bianco secco
- 8 fette di pane di Altamura (tipo pugliese) (circa 50 g a fetta)
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 8380 kJ / 2003 kcal
- Białko
- 96 g
- Węglowodany
- 281.5 g
- Tłuszcz
- 62.6 g
- Błonnik
- 14.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannocchie al Varoma
55 Min
Insalata di totano e piselli al lime
1 Std.
Insalatina di calamari e pepe rosso
1 Std.
Pepata di cozze
55 Min
Zuppa di vongole e mazzancolle
1 Std.
Tegamino di vongole e zucchine
40 Min
Vongole e cozze alla marinara
3h
Lumachine in rosso
1h 40 min
Catalana di pesce e verdure
1h 30 min
Brodetto di Fano
1 Std.
Cozze al vino bianco
40 Min
Insalata di mare in vasetto
50 min