Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 melanzane
- 1000 g di acqua
- 200 g di pasta secca tipo conchiglie
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 6 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 1 peperone giallo, pulito e a dadini (1 cm)
- 1 zucchina a dadini (1 cm)
- 30 g di olive verdi denocciolate a metà
- 30 g di olive nere denocciolate a metà
- 1 peperoncino rosso piccante (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline lavate
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1443 kJ / 345 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di pane fritto e melone giallo
25min
Tartine estive
4 Std.
Quiche sedano rapa e salmone
1h 25min
Lasagnetta fredda con melanzane e burrata
40min
Patate speziate
1 Std. 15 Min
Scones zucchine e albicocche
30min
Cannelloni di fave
50min
Tagliatelle Sol di Sicilia
1h 30min
Cordon bleu alle erbe aromatiche con insalata croccante
1h
Farfalle ai sapori di Sicilia
45min
Pappardelle alla curcuma con fagiolini e mandorle (per 2 persone)
45min
Peperoni ripieni alla barese
55min