Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di cipolle dorate in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di salsiccia di maiale fresca, a pezzetti (6-7 cm)
- 400 g di lonza di maiale a pezzetti (3-4 cm)
- 50 g di vino bianco
- 30 g di farina tipo 00
- 10 g di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 5 foglie di salvia fresca, lavate
- 10 fette di pane casereccio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2104.3 kJ / 502.6 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 627 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsiccia di maiale con piselli e funghi
35min
Bocconcini di maiale alle cipolle
50min
Manzo con olive e peperoni
35min
Lonza alla senape
1h 5min
Pollo alla cacciatora
50min
Vitello piccante con peperoni e prezzemolo
35min
Pollo con sugo alla paprika a Cottura Lenta
4h
Arrosto di lonza con purè di patate
1 Std. 30 Min
Pollo, pancetta e olive
35min
Lonza con salsa alle cipolle e vino bianco
1h
Pollo con salsa ai peperoni
55min
Brasato ai funghi
6h